Kada je potrebno zamijeniti stolariju

Ukoliko su prozori i vrata dotrajali te estetski narušavaju izgled Vašeg doma, a Vaši računi za plin svake godine sve veći, vrijeme je da zamijenite stolariju. Prozori i vrata koje je potrebno zamijeniti postali su loši izolatori, što znači da ljeti propuštaju toplinu, a zimi hladnoću. Više ne ispunjavaju svoju osnovnu funkciju – izolaciju što je, naravno, prvi znak da je došlo vrijeme kako biste zamijenili dotrajalu stolariju.

Smanjenje troškova

Računi za plin čine najveću stavku kada je riječ o plaćanju režija za stambeni ili poslovni objekat. To je račun koji bi većina kućanstava najprije ‘izbacila’ ukoliko bi to mogla. Upravo zato važno je imati na umu da ukoliko želite smanjiti svoje troškove kada je riječ o režijama, to možete učiniti na dva načina: povećanjem debljine toplinske izolacije na Vašem domu te zamjenom neadekvatne i dotrajale vanjske stolarije. Time ćete u zimskim mjesecima lakše zagrijati svoj dom, dok se u ljetnim mjesecima prostorije neće tako lako zagrijavati. Dakle, osim što ćete uštedjeti na grijanju, također nećete morati razmišljati o ugradnji klima uređaja i dodatnoj potrošnji energije.
Prema riječima stručnjaka gubitak topline preko prozora i vrata iznosi preko 50 posto ukupnog gubitka, dok gubitak preko zidova iznosi oko 20 posto. Znači, upravo kvalitetnom stolarijom možete uštedjeti najveći dio. Također, kod nove stolarije toplinski gubici su dva do tri puta manji nego kod stare i dotrajale stolarije. Ovi podaci samo su još jedan znak koliku važnost igra energetska učinkovitost prozora u ukupnim energetskim potrebama zgrade.

Estetika

Međutim, osim što dotrajala stolarija gubi svoju izolacijsku funkciju, također narušava izgled Vašeg doma. Zamjena stare stolarije Vaš će dom učiniti elegantnijim i estetski ugodnijim. Prozori i vrata uvelike utječu na cjelokupni izgled Vašeg doma. Ipak su upravo vrata ta koja ostavljaju prvi dojam, stoga nemojte zanemariti i ovaj segment kada je riječ o zamjeni stolarije. Bogat izbor boja i modela omogućuje Vam da zadovoljite sve svoje potrebe i želje.

Montaža stolarije

Želite li da Vas nova stolarija dobro služi dugi niz godina, svakako razmislite o samoj montaži. Želite li da Vaša stolarija bude funkcionalna i dugotrajna, ovaj posao prepustite stručnjacima. Pravilna ugradnja stolarije neće umanjiti njezinu izolacijsku vrijednost te će omogućiti njezinu dugovječnost.

Prednosti zamjene dotrajale stolarije

Višestruke su prednosti Vaše odluke da je vrijeme za zamjenu dotrajale stolarije. Iako je riječ o velikoj investiciji, ona se nakon određenog vremena itekako isplati. Naime, na taj način ćete uštedjeti novac jer novom stolarijom zapravo smanjujete potrošnju energije te će Vaši troškovi grijanja i hlađenja biti manji. Na taj način također pridonosite većoj udobnosti Vašeg doma, ali i povećavate vrijednost Vaše nekretnine.
Ukoliko ste se pronašli u bilo kojem dijelu ovog teksta, znate što Vam je činiti. Slobodno nas kontaktirate putem telefona ili pošaljete upit putem e-maila, a mi ćemo Vam rado odgovoriti na sva Vaša pitanja.