komarniciProšlih ste godina trošili novac na kupnju kemijskih sredstava koja su Vas trebala zaštititi od insekata u Vašem domu? Novac ste možda izdvojili i za nabavku električnih uređaja s kojima ste željeli otjerati neugodnu i dosadnu gamad? Ove godine budite razboritiji – izaberite najučinkovitiju zaštitu od insekata. Svoj dom, kuću za odmor ili poslovni prostor zaštitite – komarnicima.

Komarnici su najdjelotvornija zaštita od insekata i druge gamadi budući da fizički sprečavaju njihov ulazak u Vaš dom. No, komarnici su ujedno i dugoročna zaštita pred komarcima, muhama i drugim napasnicima, pa su u konačnici i jeftiniji od opetovanog ulaganja u kemijska sredstva.

Pročitaj više

door-door-knocker Iako već odavno nemaju svoj prvobitni smisao, kucala nisu izgubila svoju čar. Dapače, kao i daleko u povijesti i danas ih nalazimo na ulaznim vratima mnogih kuća širom svijeta, čak i tamo gdje nisu bila dio vrijedne povijesne baštine. Kucala su doduše, izgubila svoju uporabnu vrijednost, no, kao i tisućama godina prije i dalje su prepoznatljiv simbol koji svjedoči o statusu i ukusu vlasnika kuće. Kucala su i u modernom svijetu dobar način da se impresionira posjetitelje, čak i prije nego li su gosti kročili u Vaš dom.

Kažu da su kucala, te masivne željezne alke koje u ustima drži lav ili kakva druga  životinja ili mitsko biće, u uporabi već više od tri tisuće godina. Kucalima su   najavljivani posjetitelji već u antičkoj Grčkoj, a rado su ih prigrlili i bogati   kućevlasnici u starom Rimu. Kucala su bila neizostavni ukras ulaznih vrata   dvoraca, palača i crkava i u Srednjem vijeku širom Europe i Bliskog istoka, a  njihov šarm i simbolika nije iščeznula ni onda kada su njihovu osnovnu funkciju   zamijenila električna zvona, portafoni i sustavi video nadzora.

Pročitaj više

vrata_zadol-162Iako smo se spremni zakleti da ćemo učiniti sve za sigurnost svoje djece, ponekad naprosto previdimo potencijalne opasnosti koje prijete u svakom domu. Prozori i vrata zasigurno se ne bi našli na popisu najopasnijih potencijalnih prijetnji u Vašem stanu, no crni podaci govore kako nesreće djece povezane s prozorima – nisu rijetkost.
Može li biti stolarija sigurna za djecu? Kako možemo zaštiti djecu i spriječiti nesreće? Svjesna problema, Europska unije već godinama nastoji povećati sigurnost djece propisujući nove norme za razne proizvode kako bi isključili mogućnost ozljeđivanja djece.

Mala djeca su znatiželjna, a nisu svjesna opasnosti koje im prijete u njihovom domu. Stoga je potrebno predmete s kojima mogu doći u dodir primjereno zaštititi i učiniti ih sigurnima za mališane. Iako je najveća odgovornost za sigurnost djece naravno na njihovim roditeljima, Europska unija taj je izazov postavila i pred proizvođače, uvođenjem direktiva kojima se nastoji povećati sigurnost, a koje se odnose i na stolariju sigurnu za djecu.

Pročitaj više

vrata_zadol-121Neobično topli jesenski dani su iza nas. Započela je nova sezona grijanja! Jeste li sigurni da ste ju dočekali pripremni?
Iako je trošak grijanja svakako nužna stavka u Vašem kućnom budžetu, taj  izdatak možete dugoročno značajno smanjiti. No, kako svoj dom ili poslovni  prostor možete primjereno zagrijati a pritom značajno smanjiti potrošnju  skupe energije? Naravno, rješenje je u povećanju energetske učinkovitosti!
No, kako možete uštedjeti na grijanju? Manju potrošnju energije potrebne za grijanje Vašeg stambenog ili poslovnog prostora možete osigurati povećanjem toplinske zaštite vanjske ovojnice objekta, odnosno ugradnjom nove vanjske stolarije. Na taj ćete način tijekom zimskih mjeseci lakše i brže zagrijati Vaš dom, dok ćete ga ljeti bolje zaštititi od vrućine. U oba ćete slučaja štedjeti energiju i novac! Stoga je ulaganje u povećanje energetske učinkovitosti Vašeg doma ili poslovnog prostora investicija koja će Vam se dugoročno sigurno isplatiti.

Pročitaj više

vrata_zadol-139Naravno da ne. Iako je većina još uvijek sklonija bijeloj stolariji, sve je više onih koji se ne ustručavaju odabrati prozore i vrata u boji. S obzirom na to oblik i boja stolarije itekako utječu na cjelokupni izgled objekta, kombiniranjem različitih boja te usklađivanjem s bojom fasade postiže se individualnost građevine. Drugim riječima, izgled vašeg doma postaje osebujan i jedinstven.

Ukoliko ste se odlučili za prozore i vrata u boji, trebali biste znati koje su njihove prednosti, kao i opcije izvedbe. Kako biste što lakše odabrali prozore koji najbolje pristaju vašem namještaju ili pak boji vaše fasade, na tržištu se nude dekorativne folije široke palete boja, kao i visokokvalitetne akrilne boje.

Pročitaj više

OLYMPUS DIGITAL CAMERAProstorija puna danjeg svjetla, a opet zaštićena od neželjenih pogleda? Nekada nezamislivo i nedostižno, a danas nadohvat ruke, i to zahvaljujući onima koji su se dosjetili kako staklo učiniti neprozirnim, a opet za svjetlo propusnim.

U današnje vrijeme toliko smo okruženi staklom da ga više ni ne primjećujemo, a s druge strane toliko malo znamo o njemu. Što je zapravo staklo? Po sastavu staklo je uglavnom amorfni silicijev dioksid, a vrlo široku upotrebu ima upravo zbog svojih karakteristika – relativno je čvrsto, inertno, prozirno i biološki neaktivno.

Pročitaj više

feng_shui_stolarijaZa feng shui većina vas je čula, no vjerojatno postoje oni koji ne znaju o čemu je zapravo riječ. Feng shui je drevna kineska vještina uređenja prostora i življenja. Njezina se filozofija temelji na vjerovanju da nam pozitivna životna energija chi (ili qi) donosi sreću i blagostanje. Da bismo živjeli u skladu s okruženjem u kojem obitavamo, potrebno je tu energiju privući i zadržati u našim domovima, pri čemu nam pomaže upravo feng shui.

Pročitaj više

Zadol

Davno su prošla vremena kad je dnevna soba služila samo za čitanje, gledanje televizije i primanje gostiju. S godinama ona je postala i soba za odmor, radna soba, pa čak i blagovaonica. Dakle, riječ je o multifunkcionalnoj prostoriji u kojoj ljudi mnogo borave te se od nje očekuje da pruža obilje svjetla i prekrasan pogled.
Pročitaj više

prozori_zadol-161Čovjek se svakodnevno nastoji zaštititi od prejaka sunčeva djelovanja. I dok želimo i unutrašnjost svog doma sakriti od sunca najbolje kako znamo, bogata ponuda tržišta nimalo ne olakšava posao. No, kad bolje razmislimo, odluka je jednostavna, praktična i cijenom pristupačna – rolete.

Mnogi smatraju da su upravo rolete najbolja zaštita unutrašnjosti od sunca, kao i od neželjenih pogleda. Dakle, osim što pomažu očuvanju privatnosti, njima se postiže dobra zvučna i toplinska izolacija – štite od vrućine ljeti i gubitka topline zimi. Nadalje, prozori i vrata zaštićeni su od nepovoljnih atmosferskih utjecaja. I na kraju, tu je i njihova protuprovalna funkcija.

Pročitaj više