Kako možete uštedjeti na grijanju?

Neobično topli jesenski dani su iza nas. Započela je nova sezona grijanja! Jeste li sigurni da ste ju dočekali pripremni?
Iako je trošak grijanja svakako nužna stavka u Vašem kućnom budžetu, taj  izdatak možete dugoročno značajno smanjiti. No, kako svoj dom ili poslovni  prostor možete primjereno zagrijati a pritom značajno smanjiti potrošnju  skupe energije? Naravno, rješenje je u povećanju energetske učinkovitosti!
No, kako možete uštedjeti na grijanju? Manju potrošnju energije potrebne za grijanje Vašeg stambenog ili poslovnog prostora možete osigurati povećanjem toplinske zaštite vanjske ovojnice objekta, odnosno ugradnjom nove vanjske stolarije. Na taj ćete način tijekom zimskih mjeseci lakše i brže zagrijati Vaš dom, dok ćete ga ljeti bolje zaštititi od vrućine. U oba ćete slučaja štedjeti energiju i novac! Stoga je ulaganje u povećanje energetske učinkovitosti Vašeg doma ili poslovnog prostora investicija koja će Vam se dugoročno sigurno isplatiti.

Kada trebamo promijeniti vanjsku stolariju?

U Vašem domu puše na sve strane? Za grijanje trošite sve više i više, a ipak se i  dalje smrzavate u vlastitom domu? Plaćate li sve veće i veće račune za grijanje, a učinka nema? Možda tome nije razlog «slabi plin», već je mogući uzrok Vaših  nevolja stara i dotrajala vanjska stolarija! Stoga, umjesto da plaćate sve veće i  veće režije, novac koji trošite na grijanje radije uložite u primjereniju izolaciju  Vašeg doma. Zamijenite staru stolariju i Vaš dom primjerenije zaštitite od  vanjskih utjecaja. Na tome Vam neće biti zahvalna samo priroda već i Vaš  novčanik!

Koliko možemo uštedjeti?

Stručnjaci tvrde kako se zbog dotrajalih prozora i vrata može izgubiti čak i do 50  posto od ukupnog gubitka topline u Vašem domu! Nemojte uludo trošiti toplinsku  energiju i bacati novac zbog starih prozora. Radije ih zamijenite! S novim ćete  prozorima povećati energetsku učinkovitost u Vašem domu i do tri puta u odnosu  na prijašnju situaciju i tako s manjom potrošnjom osigurati topli i ugodni dom u  zimskim mjesecima. Investicija u zamjenu vanjske stolarije brzo će Vam se vratiti  kroz značajno smanjene račune za grijanje, a i Vaš će dom ili poslovni prostor,  kojim ćete na taj način povećati vrijednost, postati ugodnije mjesto za život i rad.

Je li PVC stolarija najbolji izbor?

Donijeli ste odluku, no još uvijek niste sigurni koju biste stolariju odabrali –  drvenu, metalnu ili PVC? Imajte na umu da prozori i vrata na Vašem domu ili  poslovnom objektu moraju zadovoljiti niz zahtjeva vezanih uz funkcionalnost, sigurnost, dizajn, održavanje te vijek trajanja. Stolarija Vašem domu u prvom  redu mora osigurati dovoljno svjetla, mora omogućiti prozračnost Vašeg doma, a  istovremeno mu pružiti primjerenu toplinsku izolaciju i zaštitu od buke. Držimo  kako će ovim zahtjevima najbolje odgovoriti upravo PVC stolarija!  PVC stolarija u cijelosti zadovoljava visoke tehnološke, estetske, funkcionalne,  sigurnosne i ekološke kriterije, što ju čini dugoročno najboljim izborom. Posebice stoga jer je PVC stolarija i – najjeftinija stolarija. Ugradnjom PVC stolarije  osigurat ćete dakle, uz najniži trošak dugotrajnu i visokokvalitetnu zaštitu svog  doma ili poslovnog prostora za više generacija.

Kako platiti manje?

Zamjena vanjske stolarije je dakle, investicija koja će Vam se sigurno isplatiti.  No, ovo ulaganje može biti i značajno niže zahvaljujući Programu  energetske  obnove obiteljskih kuća. Fond za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost, koji  provodi ovaj program, odobrava bespovratna poticajna sredstva za zamjenu  vanjske stolarije u iznosu od 40 pa sve do 80 posto ukupne investicije. Iskoristite  ovu mogućnost i zamijenite staru stolariju uz značajnu uštedu!

Može li se stolarija mijenjati i u zimskim mjesecima?

Je li hladno vrijeme prepreka da ostvarite ovu investiciju, može li se stolarija  mijenjati i u zimskim mjesecima? Može! Hladno vrijeme neće utjecati na kvalitetu  ugradnje, dok će dobro uigrani tim instalatera ukloniti stare prozore i zamijeniti ih  novim u samo nekoliko sati. Možda je upravo sada pravo vrijeme za odluku  zahvaljujući kojoj ćete ove zime manje brinuti o troškovima grijanja!