Klizni prozori – optimalno korištenje prostora

Imate li u svom domu prozore koje iz nekog razloga nikad ne otvarate (ili ih ne možete dokraja otvoriti)? Drugim riječima, koliko ste puta zapravo odustali od otvaranja (pa čak i čišćenja!) pojedinih prozora samo zato da ne morate micati zavjesu, cvijeće, fotografije i druge predmete? A manjak prostora samo vam odmaže…
Ukoliko ste se prepoznali u ovim situacijama, upravo su klizni prozori ono što trebate, stoga nas posjetite i odaberite savršene prozore za svoj dom. Zadol grupa nudi široki asortiman pvc i alu kliznih stijena i na svaki vaš upit rado ćemo pomoći stručnim savjetom.

Prednosti kliznih prozora

Ugradnjom kliznih prozora na elegantan ćete način spojiti vanjski prostor sa svojim interijerom. Unutrašnjost doma stopit će se s prirodom, posebice ljeti kad otvorena klizna stijena proširuje vaš životni prostor.

Bez obzira na to hoćete li odabrati klizni prozor manjih dimenzija ili pak onaj od poda do stropa, u svakom se slučaju možete osloniti na odličnu toplinsku i zvučnu izolaciju, maksimalnu vodonepropusnost i sigurnost.

Kod donošenja odluke, nikako ne smijemo zaboraviti na neke detalje koji nam u svakodnevnom životu itekako znače. Osim što pruža obilje svjetlosti, ušteda prostora možda je najvažniji čimbenik za odabir kliznog prozora. Naime, kad je prozor otvoren, ne zauzima polovinu prostorije, a i ne moramo micati zavjesu ni ostale stvari da bismo ga uopće otvorili. Nadalje, propuh ne može zalupiti prozor, stoga je i manja mogućnost loma stakla i povreda (vjerojatno niste razmišljali o tome). I, ne manje važno, vaša klizna stijena neće biti samo funkcionalna – Zadol grupa osigurat će joj moderan i lijep izgled.

Koju kliznu stijenu odabrati?

Na ovo pitanje odgovorit će vam naši stručnjaci i ponuditi adekvatno rješenje, ovisno o vašim potrebama.
Otklopno-klizne stijene zauzimaju vrlo malo prostora (u odnosu na klasična balkonska vrata), a njihova velika staklena površina stvara ugodnu atmosferu u prostoriji. Podizno-klizne stijene dobro su rješenje za veće objekte jer pružaju velik izbor i mogućnosti kombiniranja te su vrlo jednostavne za rukovanje. Osim toga, izrađujemo ALU schieber stijene (višetračne) te harmo stijene koje preporučamo za zatvaranje izrazito velikih prostora.

Unatoč svim prednostima koje klizni prozori imaju, mnogi još uvijek ističu slabo brtvljenje kao njihovu manu, što je potrebno demantirati. Sve navedene vrste kliznih stijena odlikuju se izrazito dobrim brtvljenjem, štoviše, pogodne su za izradu zimskih vrtova te zatvaranje terasa i balkona. Ukratko, koju god kliznu stijenu iz našeg asortimana odaberete, možete biti sigurni u kvalitetu njezine izrade.