Koji boju ulaznih vrata odabrati?

Iako se na prvi pogled čini kao jednostavna odluka, odabir ulaznih vrata ponekad može zadati prave glavobolje. Naime, poznato je da upravo ulazna vrata ostavljaju prvi dojam Vašeg doma stoga ipak posvetite dovoljno pažnje i vremena kada donosite ovu odluku.
Ulazna vrata u našoj ponudi dolaze u različitim modelima i bojama, pružaju sigurnost Vašem domu, odlična su toplinska izolacija, cijene im je pristupačna, a određenim dizajnom Vaš dom mogu prikazati u svjetlu u kojem to zaista želite. Ulazna vrata ipak predstavljaju Vašu osobnost i stil doma.

Odaberite svoju omiljenu boju

Danas ćemo nešto više reći o boji ulaznih vrata, dok ćemo idući puta pozornost posvetiti ostalim važnim segmentima kod odabira ulaznih vrata. S obzirom da u današnje vrijeme još uvijek većina odabire bijelu boju, željeli bismo Vam skrenuti pažnju i na druge boje koje Vaš dom mogu učiniti jedinstvenim i prepoznatljivim. Ponekad je potrebno samo malo hrabrosti i odvažnosti kako bi se postigao savršen rezultat. Iako se za neke boje smatra da su pomalo neobične za ulazna vrata, to ne mora biti tako. Ponekad upravo određena boja daje posebnu čar Vašem domu.

Klasična bijela boja

Iako bijela boja Vaša ulazna vrata čine klasičnima, ponekad je upravo to pravi odabir. U ovom slučaju sve ovisi o samom modelu vrata, kao i boji fasade. Ukoliko je model vrata dovoljno uočljiv, odnosno drugačiji tada ponekad nije loše odabrati upravo bijelu boju. Također, ukoliko je Vaša fasada jarke boje, bijela vrata mogu biti idealno rješenje. Međutim, ukoliko se Vaša vrata stope s ostatkom fasade, možda je vrijeme da odaberete nešto drugačije.

Koju boju odabrati?

Želite li skrenuti pozornost na ulazna vrata, u tom slučaju svakako odaberite tamniju boju. Bilo da je riječ o crvenoj, plavoj, crnoj, sivoj boji, sigurno nećete pogriješiti. Naravno sve ovisi o boji Vaše fasade. Međutim, osim fasade, kod odabira boje ulaznih vrata svakako obratite pozornost na boju prozora, krova, ali i garažnih vrata ukoliko ih imate. Boja Vaših ulaznih vrata mora se slagati s bojom ostalih detalja na Vašoj kući.

Uvijek je dobro napraviti kontrast te u većini slučaja tada nećete pogriješiti. Ukoliko ste se odlučili da Vaša fasada bude jarke boje, tada neka ulazna vrata budu svjetlija i nježnija kako bi prigušila i ublažila cjelokupni dojam. U tom slučaju Vaš će dom postati vizualno zanimljiviji, a ulazna vrata također će biti naglašena. Ukoliko pak je Vaša fasada bijele, sive, krem ili slične boje, tada Vašoj mašti nema kraja. Odabir ulaznih vrata jarke boje u tom slučaju zasigurno će biti pun pogodak. Primjerice, ukoliko je Vaša fasada sive boje, bilo crvena ili plava, bilo zelena ili narančasta boja ulaznih vrata savršeno će se uklopiti te Vaš dom učiniti vizualno privlačnijim.

Ukoliko još uvijek razmišljate koja je prava boja za Vaša ulazna vrata, slobodno nam se obratite ili pogledate naš konfigurator ulaznih vrata. Naš stručni tim rado će Vam pomoći u donošenju ove odluke!