Komarnici – učinkovita zaštita od insekata

Prošlih ste godina trošili novac na kupnju kemijskih sredstava koja su Vas trebala zaštititi od insekata u Vašem domu? Novac ste možda izdvojili i za nabavku električnih uređaja s kojima ste željeli otjerati neugodnu i dosadnu gamad? Ove godine budite razboritiji – izaberite najučinkovitiju zaštitu od insekata. Svoj dom, kuću za odmor ili poslovni prostor zaštitite – komarnicima.

Komarnici su najdjelotvornija zaštita od insekata i druge gamadi budući da fizički sprečavaju njihov ulazak u Vaš dom. No, komarnici su ujedno i dugoročna zaštita pred komarcima, muhama i drugim napasnicima, pa su u konačnici i jeftiniji od opetovanog ulaganja u kemijska sredstva.

Postavljanjem komarnika – mreža od staklenih vlakana koje će potpuno zapriječiti ulaz insekata u prostorije u kojima živite ili radite, na diskretan ćete način, i danju i noću, biti sigurni od najezde svih vrsta insekata. Budući da su komarnici izrađeni od modernih materijala, dostupnih u raznim bojama, ovakva zaštita nimalo neće nagrditi izgled prozora na vašem domu, niti će utjecati na njihovu punu funkcionalnost. Komarnici naime, neće omesti pogled kroz prozor na kojem su postavljeni, a prostorijama u Vašem domu osigurat će punu prozračnost tijekom cijelog dana. S komarnicima ćete dakle, uživati punu zaštitu i to na ekološki potpuno primjeren način!

Stoga komarnici nisu tek idealna zaštita Vašeg stambenog prostora, već ćete se njihovom ugradnjom učinkovito riješiti insekata i druge gamadi i u kućama za odmor, ali i u ugostiteljskim objektima te poslovnim prostorima, kakvi su mesnice, trgovine ili kuhinje i ostave ugostiteljskih objekata – restorana, menzi i objekata brze hrane. Komarnici su idealna zaštita od insekata i u zdravstvenim objektima, sportskim dvoranama i drugim objektima koji moraju ostati potpuno prozračni.

Montaža komarnika laka je i jednostavna, kao i njihova uporaba i održavanje. Komarnici se naime, mogu postaviti i na već ugrađenu stolariju, a dimenzijama i vrstama mrežica mogu se prilagoditi baš svakom objektu.
Ovisno o Vašim potrebama, možete izabrati između dvije osnovne vrste komarnika – fiksnih i rolo komarnika.

Fiksni komarnici «klasično» su rješenje za prozore, lako se postavljaju na vanjsku stranu prozora ili vrata, a mogu se brzo i jednostavno skinuti nakon završetka sezone, uobičajeno u kasnu jesen, kada nestaje prijetnja od insekata.
Rolo komarnici omogućavaju potpuno nesmetani pristup vanjskoj strani prozora, kako biste na primjer, zalili cvijeće na prozorima. Za razliku od fiksnih, rolo komarnici se mogu spuštati i dizati, a na koncu sezone jednostavno se mogu ukloniti i primjereno pospremiti. Rolo komarnici idealno su rješenje i za balkonska te stražnja vrata, budući da učinkovito štite a pritom ne umanjuju njihovu funkcionalnost. Jednako djelotvornu zaštitu pružaju i klizni komarnici, koji su posebno pogodni za terase.

Komarnici će dakle, najbolje i trajno zaštititi Vaš dom od komaraca i drugih neugodnih insekata, i to na potpuno ekološki način – bez uporabe kemikalija. Stoga je jednokratno ulaganje u komarnike ipak najisplativije, jer će komarnici dugi niz godina zadržati svoju punu funkcionalnost i učinkovito Vas zaštititi od neugodnih insekata.