Montaža PVC stolarije

Kada je riječ o stolariji, jedan od važnih elemenata koji trebamo spomenuti jest montaža stolarije. Kako bi Vaša stolarija bila dugotrajna i funkcionalna, ovaj posao nikako nemojte prepustiti amateru. I dok većina ljudi misli da je ključna stvar kod stolarije kvaliteta, potrebno je spomenuti da je ugradnja stolarije gotovo jednako važan segment.

Pravilna ugradnja prozora i vrata omogućit će dugovječnost stolariji. Montažom PVC stolarije nikako se ne smije umanjiti izolacijsku vrijednost samog prozora ili vrata, što u nekim situacijama može biti slučaj. Stoga pripazite kod izvođenja ovih radova. Također, pravilna ugradnja stolarije onemogućuje prodor prašine, vlage ili vode između prozora i zidarskog otvora.

Pravilnom ugradnjom do uštede energije

PVC stolarija u našoj ponudi izrađena je od izuzetno kvalitetnih profila, a također koristimo okove vrhunske kvalitete. Uz to, stručnom ugradnjom garantiramo dugi vijek trajanja stolarije. Ugradnja stolarije zahtijeva stručnost i znanje, jer u protivnom može doći do mehaničkih kvarova ugrađene stolarije.
Od iznimne je važnosti da se stolarija postavi precizno centrirano vodoravno i horizontalno kod same montaže. Građevinski otvor uvijek je nešto veći nego sam okvir stolarije iz razloga što se taj prazan prostor popunjava pjenom čime se postiže odlična toplinska i zvučna izolacija.
Kada je primjerice riječ o prozoru, građevinski otvor u koji se ugrađuje prozor mora biti za 1,5 do 2 cm veći od veličine samog prozora. Ovi razmaci bitni su kako bi ih mogli ispuniti pjenom i time omogućili kvalitetnu izolaciju. Ovaj međuprostor mora omogućiti da se prozor nesmetano širi i skuplja uslijed temperaturnih promjena.

Nestručna montaža utječe na funkcionalnost

Ukoliko se pojave poteškoće kod otvaranja i zatvaranja Vaših prozora i vrata, postoji mogućnost da je riječ o nestručnoj montaži Vaše PVC stolarije. Kada ugradnja stolarije nije stručno obavljena, uslijed temperaturnih diletacija mogu se pojaviti problemi vezani uz samu funkcionalnost. Poteškoće u otvaranju ili zatvaranju pak mogu dovesti do većih oštećenja prozora i vrata.
U skladu s time, također treba imati na umu da kod temperature od -30oC do +50oC, bijeli PVC profil ima toplotno rastezanje od 1,6 mm/1m, dok PVC profili u boji imaju toplotno rastezanje od 2,4 mm/1m.

Uz stručnu ugradnju nema nepotrebnih troškova

Ukoliko mijenjate staru stolariju ili gradite kuću, ne zaboravite da su pravilna i stručna ugradnja i kvalitetna stolarija recept kako naknadno ne biste imali nepotrebnih troškova. Imajte na umu da dobra montaža može doprinijeti boljoj funkciji relativno lošeg prozora, dok loša ugradnja može imati negativne posljedice na funkcionalnost kvalitetnog prozora. Dakle, zapamtite da nestručna montaža i ugradnja Vaših prozora i vrata, može ugroziti svojstva i funkcionalnost ugrađene stolarije.
Ukoliko imate bilo kakvih dodatnih pitanja stojimo Vam na raspolaganju. Spremni smo Vam pomoći kako biste donijeli pravu odluku kojom ćete biti zadovoljni dugi niz godina.