Prozor – što biste trebali znati prije obnove

Sve vam se češće javlja ideja da stare prozore zamijenite novima, međutim, zbog globalno loše financijske situacije nikako da se odvažite na taj korak. Razmislite o tome što vama i vašem domu znače novi prozori, a Zadol grupa će vam dati prave odgovore brzo, povoljno i učinkovito. Želite smanjiti potrošnju energije, poboljšati udobnost stanovanja, povećati vrijednost nekretnine? Unatoč teškim vremenima, pravo je vrijeme da nam se obratite.

Brzo, isplativo, učinkovito

Zašto se ljudi teško odlučuju na obnovu prozora? Jedan od vodećih razloga je pogrešna percepcija o samom zahvatu. Naime, zamjena prozora može biti vrlo jednostavna zato što se prozori nove generacije lako i brzo postavljaju. Novac je također odlučujući faktor. No, kad se uzme u obzir koliko su smanjeni troškovi grijanja u godinama nakon zamjene, uložen novac uskoro se povrati. Obnova prozora omogućit će vam smanjenje gubitka energije čak do 40%. A povoljni uvjeti kredita za ovu vrstu renovacije pomoći ća vam da svom domu pružite ono najbitnije – toplinu i udobnost.

S obzirom na to da su PVC prozori iznimno učinkoviti i smatraju se najboljima s ekološkog stajališta, osim što ćete uštedjeti na troškovima grijanja, ugradnjom PVC prozora štitite i okoliš. Niža cijena i jednostavnije održavanje dodatni su kriteriji za odabir PVC stolarije.

Kod starijih građevina prosječan gubitak energije preko krova iznosi 30%, a kroz podrum 25%. No, preko zidova i prozora ta se brojka penje čak do 45%, stoga je neophodno zamijeniti stare prozore ukoliko ne želimo da nam gotovo polovica topline (a i novca) odleti u vjetar. U samostojećim obiteljskim kućama zamjena prozora financijski se isplati nakon otprilike 8 godina, međutim zbog toplinske i zvučne izolacije udobnost stanovanja poboljšana je u trenu. Ako cijena grijanja poraste, vaša investicija isplatit će se i ranije. U svakom slučaju, isplati se jer, dugoročno gledano, obnovom prozora dobivate dvije neprocjenjive prilike – veću udobnost i niže troškove.

Odabir PVC prozora

Odabir pravog PVC prozora, bilo kao zamjena postojeće stolarije ili pak na novom objektu, nije nimalo jednostavan zadatak, kao što se možda na prvi pogled čini. Naime, potrebno je izdvojiti određenu količinu vremena i detaljno proučiti ne samo ponude koje ste dobili već se bolje informirati o suvremenim izvedbama prozora. Na što, dakle, trebate obratiti pozornost kod odabira PVC prozora? Na prvom su mjestu njegova toplinska izolacijska svojstva, međutim okvir i sama ugradnja prozora također zahtijevaju iznimnu pozornost, za što su zaduženi naši stručnjaci i vrhunski proizvodi Zadol grupe.

Razloga za promjenu je mnogo, a na vama je hoćete li još danas sebi i svom domu podariti bolju izolaciju, jasnu uštedu energije, više svjetla i, na kraju krajeva, moderan izgled.