PVC prozori i sigurnost doma

Kada govorimo o PVC stolariji, važno je napomenuti da su prednosti ove stolarije višestruke. Osim što je PVC odličan toplinski i zvučni izolator što ide u prilog uštedi energije, prednosti PVC stolarije također su dugotrajnost, sigurnost, otpornost na sve vremenske uvjete, lako održavanje i čišćenje te mnoge druge. Iako su sva spomenuta svojstva jednako bitna kod odabira stolarije, ovoga puta posjetit ćemo pozornost sigurnosti Vašeg doma. Odabir stolarije važna je odluka s kojom ne treba požurivati. O ovoj odluci uvelike ovisi sigurnost Vašeg doma za koju vjerujemo da nema cijenu.

 

PVC prozorima do zaštite doma

Bilo da želite uživati u udobnosti Vašeg doma kada ste kod kuće, bilo da se želite opustiti na godišnjem odmoru kada ste daleko od svojeg doma, PVC stolarija to će Vam omogućiti. S obzirom da provalnici najčešće provaljuju kroz prozor, PVC prozori imaju veliku ulogu kod zaštite Vašeg doma od provalnika. Sigurno se ne želite naći u situaciji da se vratite bilo s odmora, bilo s poslovnog puta te zateknete neugodan prizor: Vaš dom bio je meta provalnika.

Ugodnost, sigurnost i zaštita

Bez obzira imate li osiguranu svoju kuću ili stan od provale, ova situacija ima više neželjenih posljedica. Ako uzmemo u obzir da će Vam sva materijalna šteta biti nadoknađena, posljedice svejedno postoje. Osjećaji ugroženosti i nelagode nakon provale dugotrajni su osjećaji koje je teško ukloniti. U svojem domu svatko bi se trebao osjećati ugodno, sigurno i zaštićeno stoga je od izuzetne važnosti da svoju kuću učinite takvim mjestom. Iako savršena zaštita od provala još nije izmišljena, postoje načini na koje svoj dom ipak možete osigurati te odvratiti provalnike. Jedna od njih su zasigurno PVC prozori.

Drveni prozori zahtijevaju veću opreznost

Ukoliko na svojem domu imate drvene prozore, budite još oprezniji. Naime, drvo je materijal koji se s vremenom mijenja s obzirom na vremenske uvjete kojima je izloženo. Iako izgledaju lijepo, drveni prozori pod utjecajem kiše i vlage s vremenom trule, što provalniku olakšava njegov naum. Ako pak su izloženi jakom suncu, situacija je slična jer se drveni prozori u tom slučaju mogu osušiti i pucati. Stoga, ukoliko imate drvene prozore svakako ih redovito održavajte i provjeravajte ili razmislite od njihov promjeni.

ALU ili PVC prozori

Kada je riječ o čvrstoći, odnosno sigurnosti Vašeg doma, najbolji odabir su PVC ili ALU prozori. Oba materijala su otporna na sve vremenske uvjete. Iako ALU prozori generalno pokazuju veću izdržljivost, mnogi PVC prozore trenutno smatraju najboljim izborom s obzirom na uloženo i dobiveno. Osnovna razlika između ALU i PVC prozora je u toplinskoj izolaciji. Dok je PVC kao materijal izolator, aluminij je vodič. To ne znači da su izolacijska svojstva ALU stolarije loša, ali ona se najčešće koristi kod poslovnih i gospodarskim objekata.

PVC se pokazao kao idealan materijal kada je riječ o prozorskim okvirima. Ima brojna svojstva koja idu u prilog tome da ga je teško prisilno otvoriti. U kombinaciji sa dvostrukim ili trostrukim ostakljenjem, PVC prozor odvratit će bilo kojeg provalnika koji će krenuti u potragu za lakšom krađom. Ukoliko u dvije minute provalnik ne uspije nasilno ući u objekt, istraživanja pokazuju da će u većini slučajeva odustati od svoje nakane. Također Vaš PVC prozor može se dodano osigurati i ojačati ukoliko želite da priča o sigurnosti Vašeg doma postane prošlost.

Slika preuzeta na: