Razlika između PVC i ALU roleta

Kada govorimo o roletama, važno je napomenuti da rolete imaju višestruku funkciju. Osim što nam služe kao zaštita od svjetla te nas štite od znatiželjnih pogleda, rolete predstavljaju zvučnu i toplinsku izolaciju te protuprovalnu zaštitu. Hoćete li odabrati PVC ili ALU rolete, odluka je na Vama, a koje su prednosti i nedostaci pojedinih roleta, predstavit ćemo Vam u nastavku.

PVC rolete

PVC rolete otporne su na klimatske i atmosferske uvjete. Štite od hladnoće, vrućine, kiše, tuče, sunca, pa i neželjenih pogleda. Dobar su toplinski izolator, stoga pridonose uštedi energije. Ljeti također štite prostor od pretjeranog zagrijavanja.
PVC roleta znatno doprinosi zaštiti od buke, ali i zaštiti Vaše privatnosti, kao i zaštiti od provale. PVC rolete se lako održavaju što je njihova dodatna prednost. Dakle, riječ je o roletama koje osim što pružaju dobru zvučnu i toplinsku izolaciju, omogućuju da uživate u svojoj privatnosti te dodatno povećavaju sigurnost Vašeg doma.

ALU rolete

Kada je riječ o ALU roletama, točnije aluminijskim lamelama roleta, spomenimo da imaju istu funkciju kao i gore spomenute PVC rolete. No, aluminijske rolete osiguravaju još bolju toplinsku i zvučnu izolaciju, a prednost im je i ta što postoji daleko veći izbor bolja za aluminijske rolete, nego za plastične. Dakle, riječ je o proizvodu koji zaista utječe na uštedu energije. Zimi je moguće znatno uštedjeti na troškovima grijanja samo ukoliko se služite roletama. Vaši računi za grijanje mogu biti do 25 posto manji ukoliko pravilno koristite Vaše rolete. Pored svih funkcionalnih prednosti, ALU rolete imaju i svoju estetsku vrijednost. Veliki izbor boja omogućava ALU roleti da se prilagodi svakoj fasadi, ali i individualnom ukusu pojedinca.

Uporaba roleta

Prednost roleta je i njihova izuzetno jednostavna uporaba. Međutim, kako biste dugi niz godina bili zadovoljni Vašim roletama, svakako vodite računa kako upravljate njima. Pritom mislimo na pažnju pri podizanju ili spuštanju roleta. Naime, ukoliko spuštate ili podižete rolete uz nagle trzaje, to može dovesti do zapinjanja lamela ili pucanja opruge automata.

Kvaliteta proizvoda i stručnost pri montaži

Bez obzira koje rolete odabrali, PVC ili aluminijske, ukoliko je riječ o kvalitetnom proizvodu i dobroj montaži, sigurno nećete pogriješiti i požaliti. Postoje različiti načini montaže PVC i ALU roleta ovisno o obliku kutije. One mogu biti unutarnje, vanjske ili podžbukne. U današnje vrijeme sve više se koriste podžbukne kutije, jer ne utječu na izgled fasade.
Bez obzira na vrstu kutije, one se lako ugrađuju. No, ovaj dio posla svakako prepustite stručnjacima kako bi Vaše rolete bile dugotrajne i funkcionalne. Bilo da je riječ o novogradnji ili sanaciji objekta i naknadnoj ugradnji roleta, garantiramo Vam da će se i kutija i rolete uklopiti u svaku fasadu i građevinu.
Ukoliko imate bilo kakva pitanja ili nedoumice, slobodno nas kontaktirajte, rado ćemo Vam pomoći u donošenju pravilne odluke!