Rolete ili žaluzine – što odabrati?

Došlo je proljeće što znači više sunca i danjeg svjetla. Većina ljudi jedva čeka da se nakon tmurne zime pojavi dugo očekivano sunce, stoga je ovo godišnje doba kada sjenila za sunce ne igraju svoju ulogu. Međutim kako sunce postaje sve jače i bliži se ljeto, tako bilo rolete, bilo žaluzine ponovno postaju proizvodi bez kojih ne možemo.
Njihova je funkcija višestruka. Osim što nas štite od neželjenih pogleda i sunčevih zraka tijekom vrućih ljetnih dana, štite nas od vremenskih neprilika, a nerijetko su i izolator, ali i zaštita od provalnika.

Razlika između roleta i žaluzina

I dok se rolete najčešće koriste za stambene prostore, žaluzine se ugrađuju kada je riječ o poslovnim prostorima. Međutim, to nije pravilo, osobito u današnje vrijeme kada je izbor i roleta i žaluzina takav da se mogu uklopiti u bilo koji objekt. I žaluzine i rolete predstavljaju odličnu zaštitu od sunca, međutim razlika postoji. Više je faktora o kojima morate razmisliti prije nego donesete odluku što ćete ugraditi. Osim cijene i izgleda, svakako dobro proučite što točno dobivate pojedinim sjenilom za sunce i što Vam ono pruža.

Žaluzine

Kao prvo spomenimo da žaluzine mogu biti unutarnje ili vanjske, dok su njihove prednosti brojne. Osim što je riječ o vrlo povoljnim sjenilima za sunce, također dolaze u raznim bojama i oblicima tako da se mogu prilagoditi svakom objektu što ih čini vrlo popularnim u modernoj arhitekturi. Uvelike mogu utjecati na estetski izgled Vašeg doma ili poslovnog prostora.
Njihova je prednost i laka montaža i jednostavno rukovanje, a u slučaju ugradnje unutarnjih žaluzina, ne morate razmišljati o zavjesama ili zastorima što je njihova dodatna prednost. Unutarnje žaluzine odlično su rješenje za prizemne prostore jer je njima lako regulirati količinu svjetla u prostoru, kao i sakriti se od neželjenih pogleda. Vanjske žaluzine čvršće su od unutarnjih tako da pružaju bolju zaštitu od vremenskih neprilika i provalnika. Međutim, žaluzine ne mogu u potpunosti zamračiti prostor, kao ni pružiti toplinsku ili zvučnu izolaciju za razliku od roleta.

Rolete

Rolete predstavljaju važan faktor kada je riječ o udobnosti Vašem doma ili poslovnog prostora. Osim što štite od neželjenih pogleda te sunčevih zraka ljeti, njihova je prednost što predstavljaju i zvučnu i toplinsku izolaciju. Za razliku od žaluzina, spuštene rolete djelomično sprečavaju prodor zvuka, a također služe kao odličan toplinski izolator i ljeti i zimi. Dok zimi spuštena roleta sprečava prodor hladnog zraka te utječe na uštedu energije, ljeti sprečava prodor toplog zraka i štiti nas od visokih temperatura što Vaš dom čini udobnim mjestom za boravak. Također su lake za rukovanje, ali i za održavanje.

Stručnom montažom i pravilnim održavanjem, i rolete i žaluzine održat će svoju funkciju dugi niz godina. Dok ste za pravilno održavanje koje ne zahtijeva puno vremena zaduženi upravo Vi, stručnu montažu prepustite nama koji imamo dugogodišnje iskustvo u tome. U tom slučaju garantiramo Vam potpuno zadovoljstvo ovim proizvodom!