Rolete na izbačaj

Čovjek se svakodnevno nastoji zaštititi od prejaka sunčeva djelovanja. I dok želimo i unutrašnjost svog doma sakriti od sunca najbolje kako znamo, bogata ponuda tržišta nimalo ne olakšava posao. No, kad bolje razmislimo, odluka je jednostavna, praktična i cijenom pristupačna – rolete.

Mnogi smatraju da su upravo rolete najbolja zaštita unutrašnjosti od sunca, kao i od neželjenih pogleda. Dakle, osim što pomažu očuvanju privatnosti, njima se postiže dobra zvučna i toplinska izolacija – štite od vrućine ljeti i gubitka topline zimi. Nadalje, prozori i vrata zaštićeni su od nepovoljnih atmosferskih utjecaja. I na kraju, tu je i njihova protuprovalna funkcija.

Dodatna udobnost

Nekad nismo mogli ni zamisliti kuću bez onog upečatljivog detalja – rolete na izbačaj. Danas su takve rolete opet vrlo tražene, za što ne treba tražiti neki poseban razlog. Dovoljno je istaknuti njihovu glavnu i osnovnu zadaću, a to je istovremeno prozračivanje i zamračivanje. Drugim riječima, štite od sunca i pogleda osiguravajući istodobno
više zraka.

Rolete na izbačaj uglavnom se proizvode od visokokvalitetnog plastificiranog aluminijskog materijala. Naime, prilikom izbačaja ove su rolete osjetljivije na uvijanje, stoga ih aluminijska stijenka punjena poliuretanskom pjenom čini čvršćima i otpornijima na vjetar. Plastificirane aluminijske vodilice, plastificirane aluminijske škare izuzetne čvrstoće i originalni panti koji sjedaju u utor na vodilici (i osiguravaju veću preciznost izbačaja) doprinose kvaliteti suvremenih roleta na izbačaj.
Za dodatnu čvrstinu cijelog sustava zaslužna je poprečna greda (također aluminijska plastificirana) koja je plastičnim spojnicama spojena s vodilicama. Spojnice duboko ulaze u vodilicu i dodatno očvršćuju konstrukciju.
Kočnice su također važan dio vodilica. Riječ je o dva štifta koji u zatvorenom položaju onemogućuju izvlačenje vodilica s vanjske strane, a i sprečavaju njihovo lupkanje kad puše vjetar.

Ponuda, raznovrsnost, značajke

Ako se odlučite za rolete na izbačaj, tržište uglavnom nudi dva tipa roleta, odnosno dvije vrste izbačaja – s ručnim otvaranjem i na motorni pogon.
Izbačaj s ručnim otvaranjem zapravo je klasično višestupanjsko otvaranje s vrlo jednostavnim upravljanjem – roleta se rukom gurne prema van do željene pozicije i vodilica se zakoči.
Izbačaj na motorni pogon ipak je inovativniji i pruža obilje dodatnih funkcija i maksimalnu udobnost. Ovaj tip rolete na izbačaj ima ugrađen temperaturni senzor i zaštitu od nailaska na prepreku, s mogućnošću daljinskog upravljanja.
Prednosti motornog izbačaja očituju se u njegovu izgledu, tehnici, izvedbi i udobnosti.
Dakle, ako na svoje prozore stavite rolete s izbačajem na motorni pogon, možete biti sigurni da će vaše rolete biti izuzetno stabilne i usklađenog izgleda, bez vidljivih panti i vijaka. Nadalje, sustav je integriran u vodilice i s vanjske strane nevidljiv, a omogućuje i ugradnju komarnika.

Budući da je na tržištu široki izbor ponude, budite oprezni i pazite na kvalitetu odabranog proizvoda. Debljina stijenki roleta, izrada vodilica i mnogi drugi detalji mogu znatno utjecati na kakvoću konačnog proizvoda. No, ne morate razbijati glavu ovim pitanjima, stručnjaci Zadol grupe odradit će to umjesto vas.