Tri glavne karakteristike PVC stolarije

Brojne su prednosti PVC stolarije koje prozore i vrata čine sve popularnijim iz dana u dan. I dok u samim počecima PVC stolariju nije pratio baš dobar glas, danas se situacija promijenila. Napredak i razvoj na tom polju učinili su svoje, što je PVC stolariju stavilo u sam vrh. Međutim i danas ponekad možemo čuti brojne predrasude kada je riječ o spomenutim proizvodima i upravo zbog toga Vam donosimo tri glavne prednosti PVC stolarije koje su rezultat napretka u ovom području.

Estetika i dizajn

Jasno nam je svima da prozori i vrata uvelike utječu na izgled cijelog objekta, stoga bi odabiru istih trebalo posvetiti dovoljno vremena i pažnje. Bogat izbor boja i oblika glavna je karakteristike naših PVC prozora. Sigurni smo da će i najzahtjevniji klijent u našoj bogatoj ponudi naći ono što traži.
Iako prevladava mišljenje da se PVC stolarija ne može dobro uklopiti u klasične objekte, moramo spomenuti da je ovdje riječ o zabludi. Bilo da je Vaš dom modernog, bilo klasičnog stila, PVC stolarija odlično će se uklopiti u svaki ambijent, što je jedna od njezinih glavnih karakteristika.

Ekonomska isplativost

Nerijetko čujemo da je upravo PVC stolarija pokazatelj odličnog omjera kvalitete i cijene, te moramo spomenuti da ovdje nije riječ o zabludi. Prednosti PVC stolarije su višestruke. Ušteda energije, dugotrajnost, otpornost na vremenske uvjete, lako i jednostavno čišćenje i održavanje, samo su jedan dio priče kada govorimo o PVC stolariji.
Brojne spomenute prednosti i realne cijene proizvoda također su jedan od aspekta koji PVC stolariju čine toliko popularnom u današnje vrijeme. Ekonomska isplativost zasigurno ide na ruku PVC stolariji, odnosno nesumnjivo je njezin sastavni dio. Osim prihvatljive početne cijene, u prilog PVC stolariji idu i dodatni troškovi koji su zanemarivi. Vijek trajanja PVC stolarije procjenjuje se na otprilike 40 godina i više, međutim o tome uvelike ovisi pravilno rukovanje i redovito održavanje. O održavanju PVC stolarije već smo pisali, a sada samo spomenimo da ono zahtjeva minimalna ulaganja i malo vremena za razliku od održavanja, primjerice, drvene stolarije. Održavanje drvene stolarije zahtjeva puno više vremena, ali i novaca jer u održavanje spada redovito bojenje i zaštita površina.

Ekološka prihvatljivost

Ekologija je još jedna prednost PVC stolarije, iako u ovom području još uvijek postoje brojne zablude. Najčešći argument koji se može čuti kada je riječ o ekologiji PVC-a jest taj da je prirodno uvijek bolje od umjetnog. Međutim ovo ne mora uvijek biti točno. Tehnološki napredak kod proizvodnje PVC stolarije omogućio je da spomenuti proizvodi ispunjavaju najviše ekološke standarde. Napredak u ovom području je neophodan. Suvremene metode proizvodnje, PVC čine materijalom koji pridonosi održivom razvoju. Riječ je o proizvodu koji ima dugi vijek trajanja, ali i o proizvodu koji se može u potpunosti reciklirati. Kritike koje se upućuju vezano uz ekološku prihvatljivost PVC stolarije zastarjele su. Environment friendly (naklonjena okolišu) produkcija postala je standard u ovoj branši, što je, moramo priznati, jedna važna karakteristika PVC stolarije.